La coral Crescendo de l'Ateneu va néixer l'octubre de 2003 a l'Ateneu Santfeliuenc comptant amb l'experiència i l'entusiasme de la Marta Rodoreda i la il·lusió d'un grup de cantaires. Al llarg del primer curs es va treballar un repertori variat quant a èpoques i països, i la coral va fer els seus primers concerts.
A principis del curs següent, la Crescendo va generar noves activitats enfocades a enfortir els seus objectius. En primer lloc, per millorar la formació vocal i musical a tots nivells es van engegar classes de cant, de llenguatge musical i d'iniciació a la música.
Aquestes activitats estan pensades especialment per a cantaires de la Crescendo, però també estan obertes a tothom que hi estigui interessat. En segon lloc, amb la finalitat d'ampliar l'oferta coral a la ciutat, es va generar una nova activitat: els Projectes Corals, que consisteixen a desenvolupar projectes de durada variable, amb un repertori concret i amb directors convidats, oberts a cantaires de diferents corals de Sant Feliu i de les rodalies. El primer projecte va ser el "Taller de música llationamericana" sota la direcció de Josep Prats.
L'octubre de 2004, la coral Crescendo també va entrar a formar part de la Federació Catalana d'Entitats Corals i hi ha col·laborat en l'organització de diverses activitats.
Finalment, i amb la voluntat de fer créixer la família de corals de l'Ateneu, la Crescendo va "apadrinar" la coral infantil Tic Tac de l'Ateneu amb l'objectiu de crear, a llarg termini, una família de corals que doni cabuda a cantaires de totes les edats. Al llarg d'aquest segon curs la Crescendo va treballar ampli repertori del Renaixement i va culminar aquest treball oferint els dos concerts "Músiques i paraules del Renaixement" amb solistes i músics professionals.
Seguint en la línia del segon curs, a la tardor de 2005, la coral Crescendo va iniciar un projecte més ambiciós. Es tracta de la Messe de Minuit del músic del barroc francès M. A. Charpentier. Hi van participar el Cor Albada de Granollers, el Cor Jove de St. Miquel dels Sants de Barcelona, la Jove Orquestra Comarcal d'Osona i diversos solistes.
A partir del segon trimestre vam començar a treballar un repertori de cançons de l'Àfrica i Sudamèrica i durant el tercer trimestre vam preparar un repertori variat que tenia com fil conductor el tema de la gastronomia.
El quart curs (2006-2007) també és un curs ple de projectes. En primer lloc, durant el primer trimestre vam preparar la Missa Brevis en Fa M (Jugendmesse o missa de joventut) de J. Haydn, juntament amb la Coral Genciana de Sant Miquel dels Sants de Barcelona. Paral·lelament, vam treballar un petit repertori nadalenc basat en nadales tradicionals d'arreu, bàsicament europees.
Vam participar, també, com cada any, en el Musicoral del Baix Llobregat, com a organitzadors d'un concert al Palau Falguera i com a cantaires, amb altres agrupacions de la comarca, en un concert a Sant Boi, on vam oferir un repertori ben variat. A l'estiu vam cloure el curs amb dos concerts: un en col·laboració amb la coral Piafònica de Sabadell i l'altre com a acompanyants del grup valencià d'arrel tradicional Al Tall. Aquest últim projecte és el primer d'aquestes característiques que ha realitzat la coral, i com tots els del curs, ha estat molt satisfactori en tots els aspectes.
El curs 2007-2008 (el cinquè, ja!) no és menys interessant que els anteriors, ans al contrari. El projecte central és ni més ni menys que el Glòria de Vivaldi, comptant amb la col·laboració de la Coral Genciana de Sant Miquel dels Sants i la Coral La Fuga, i amb la participació de destacades solistes i l'orquestra Arcambra, de Barcelona. Durant aquest curs, a més de prendre part en el Musicoral i de realitzar el concert de Nadal juntament amb la coral infantil Tic Tac, a la tardor la Crescendo participa en l'Aplec del Baix Llobregat, una jornada de trobada, aprenentatge i posada en comú amb altres corals de la nostra comarca. A la primavera, una altra novetat és l'intercanvi amb la Coral d'Adults de l'Escola de Música de Premià.
I per acabar el curs, participem en la II Marató de Cant Coral organitzada per la Coral Baluern de Barcelona. A la primavera, una altra novetat és l'intercanvi amb la Coral d'Adults de l'Escola de Música de Premià.
El curs 2008-2009 és un curs centrat en la celebració del 5è aniversari de la nostra coral. L’acte principal de la celebració és un concert amb repertori d’arreu del món sota el lema “Cinc anys, cinc continents”. Aquest concert, a més de commemorar els 5 anys de la coral es converteix en el tancament d'una etapa en la direcció de la coral perquè la directora-fundadora, Marta Rodoreda ens deixa per dedicar-se a la maternitat. La substitueix el director argentí Damián Moragas, que s'estrena amb la Crescendo al Musicoral del Baix Llobregat a Cornellà.
Amb el nou director enfoquem la resta final del curs en el treball de repertori llatinoamericà i el cicle de 12 cançons tradicionals catalanes arranjades per Manuel Oltra. El curs culmina amb un concert conjunt amb la coral Tessàlia de Barcelona a l'Ateneu Santfeliuenc.
El curs 2009-2010 la Crescendo comença amb energies renovades, amb la incorporació de nous cantaires i nous projectes: concert solidari per la Marató de TV3 amb les corals de l'Ateneu, concert de les tradicionals catalanes amb les corals Quòdlibet de Molins de Rei i Orfeó Enric Morera de Sant Just i un intercanvi amb una coral francesa.